Opstart af gruppe i Furesø

Vil du gerne starte en selvhjælpsruppe i frivilligcenteret? Igangsætterens rolle i selvhjælpsgruppen er at være fødselshjælper, det vil sige at hjælpe gruppen i gang, indtil den er til at blive selvkørende. Som igangsætter skal du ikke have en bestemt uddannelse eller erhvervsmæssig baggrund, men du skal være i besiddelse af følgende menneskelige egenskaber:

  • Du skal kunne sætte dig i andres sted.
  • Du skal kunne understøtte andres ressourcer.
  • Du skal kunne sætte dig selv til side.
  • Du skal være psykisk robust.
  • Du skal være nærværende.

Igangsætteren starter gruppen op og er med i gruppen ca. 10 gange. Herefter trækker igangsætteren sig gradvist ud af gruppen, så gruppen får mulighed for at blive selvkørende. Her hjælper igangsætteren gruppen med at udvælge en tovholder mellem deltagerne; denne funktion kan evt. gå på skift eller to deltagere kan dele opgaven. Igangsætteren er med hver anden gang i slutningen af perioden, så gruppen kan evaluere egne møder og søge støtte til at blive selvkørende.

Igangsætterens/tovholderens funktion

I praksis er det igangsætterens rolle at tage imod afbud, booke lokale, aftale kommende møder med gruppen og lave kaffe. Derudover har igangsætteren en vigtig rolle i forhold til at lave en god struktur på møderne, og sikre at alle kommer til orde. Tovholderen løfter mange af de samme opgaver som igangsætteren, og har ansvar for at skabe en tryg og respektfuld stemning i gruppen og sørge for at gruppen kører videre efter igangsætteren  stopper.

Som igangsætter/tovholder har du mulighed for at komme på kursus, så du er klædt godt på til opgaven.

Frivilligcenter Furesø

Stien Kultur- & Aktivitetscenter
Paltholmterrasserne 1
3520 Farum
Tlf: 5047 1562
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Kontakt os

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input

Tilbage til toppen