Cykeltræning for voksne

Screen Shot 2016 05 18 at 11.10.39

Sammen med Dansk Røde Kors Værløse har Frivilligcenter Furesø startet et projekt, som tilbyder cykeltræning til voksne. Samarbejdet sigter på at lave en lokal udgave af et cykeltræningskoncept, som Dansk Røde Kors har haft stor succes med i andre kommuner.

Baggrund

Det er måske ikke indlysende, men behovet for at lære at køre på cykel blandt voksne er ganske stort. I særdeleshed blandt kvinder med anden etnisk baggrund end dansk er det almindeligt ikke at kunne cykle. Det er stærkt hæmmende for deres mobilitet og deres mulighed for at få motion. Cyklen giver samtidig mulighed for at komme billigt omkring.

Frivillige søges!

For at komme i gang med projektet har Frivilligcenter Furesø og Dansk Røde Kors Værløsebrug for frivillige, der ønsker at hjælpe andre ved at deltage som undervisere i cykeltræningen – og der er også behov for en frivillig til at lede de frivillige cykeltrænere.

Det frivillige arbejde består i at undervise i balance, manøvrefærdighed, cykling i trafik, færdselsregler og elementær vedligeholdelse af cyklen. Tidsforbruget som frivillig hjælper er nogle timer lørdag eller søndag fra marts til oktober med en pause om sommeren. Forudsætningerne for at være frivillig er, at du kan cykle og har interesse i at formidle. Du kan melde dig alene, men er også meget velkommen til at gøre det sammen med en ven eller familiemedlem.

Frivilligcenter Furesø og Dansk Røde Kors Værløse sørger for den nødvendige oplæring og støtte.

Kontakt

Hvis du har lyst til at deltage i projektet, hvad enten det er som underviser eller deltager, så kontakt Frivilligcenter Furesø på mail info@frivilligfuresoe.dk eller Anders Poulsen telefon: +45 50 47 15 62.